THE ARISTOCRATS potvrdili nastup na završnoj večeri Zagreb Guitar Showa

Da li će interes za svirku Guthrie Govana na prošlogodišnjem Zagreb Guitar Showu nadmašiti ovogodišnji nastup The Aristocrats, u kojima osim Guthriea sviraju i Marco MINNEMANN i Bryan BELLER?

U to će se uvjeriti svi oni koji posjete 27.10. zagrebački VIP Club, koji će ove godine ugostiti sve programe Zagreb Guitar Showa.

The Aristocrats, koje neki nazivaju ‘heavy progressive rockom’, a drugi pak ‘vrhunskim fusionom’, nastali su 2010. kao produkt svirke na jednom NAMM showu, kada je Guthrie GOVAN u zadnji čas na gitari zamijenio fusion kolegu Greg HOWEa. Minnemann i Beller  bili su impresionirani svirkom, ali i Govanovom glazbom pa su ga pitali da li bi im se pridružio u bendu.

Kombinacija underground gitarističkog heroja, poznatog i cijenjenog bubnjara i popularnog session i live basista, koji funkcioniraju na relaciji London (Govan) – Nashville (Beller) – San Diego (Minnemann), uspjela je za NAMM pripremiti nekoliko kompozicija, nakon čega su uslijedili brojni komentari svakog ponaosob o kemiji koju su osjetili i podijelili na pozornici.

Nije dugo trebalo da se formira bend, a odmah nakon prvog koncerta trio je počeo planirati daljnje svirke i na kraju album. Vrlo je brzo postalo jasno da će vrlo zanimljiv spoj stilova iz kojih ovi glazbenici dolaze, u rasponu od jazza do death metala, na kraju proizvesti jazz-fusion orijentirani hard rock, sa utjecajima RETURN TO FOREVER, MAHAVISHNU ORCHESTRA i KING CRIMSON, virtuoznih glazbenika kao što su Steve Vai i Joe Satriani, kao i eksperimentalne složenosti Frank Zappe.

Njihov album prvijenac izašao je sredinom prošle godine, a hrvatska će ga publika konačno moći poslušati uživo 27.10. u VIP Clubu.

Informacije o cijeni ulaznica, te drugim programima u okviru Zagreb Guitar Showa slijede uskoro!

http://the-aristocrats-band.com/ 
http://zagrebguitarshow.com/

Share Button

Comments

comments