Phil Hilborne dolazi na 1. Zagreb Guitar Show

Prošlogodišnji član žirija MASTER2010 gitarističkog natjecanja, Phil Hilborne, ponovo dolazi u Zagreb.

Prošle se godine Phil predstavio hrvatskim gitaristima i svojim natupom kao gost Ivanu Mihaljeviću i Side Effects na finalnoj večeri natjecanja, a ‘za one koji žele znati više’ slijedećeg je dana Phil održao i svoj masterclass u prostorijama music shopa Nova glazbala, sponzora svih MASTER2010 nagrada.

Phil je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih gitarista u Velikoj Britaniji, ‘number one’ studijski i live glazbenik u Londonu. Tijekom proteklih 9 godina redovito nastupa u hit mjuziklu ‘We Will Rock You’ u Londonskom Dominion kazalištu na West Endu (preko 700 nastupa).

Osim nastupa sa svojim bandom, već više od 20 godina nastupa i s bubnjarom Iron Maiden-a Nicko McBrain-om. U studiju ili uživo Phil je odradio i odrađuje TV emisije za BBC, Channel 4 i ITV.

image thumb12 Phil Hilborne dolazi na 1. Zagreb Guitar ShowNabrojiti s kim je sve surađivao nije jednostavno, ali spomenut ćemo neka imena kao što su Narada Michael Walden, Keith Emerson, John Entwhistle, Paul Gilbert, Adrain Legg, Eric Roche, Steve Vai, Uli Jon Roth, Frank Gambale, Vinnie Moore, Glenn Hughes, Martin Taylor, Brian May, Bernie Marsden, Mel Galley, Bruce Dickinson, Mo Foster, članovi Motorhead-a, Iron Maiden-a …

Osim što je svirao na brojnim albumima i pjesmama, stekao je i ugled kao tonac i producent.

Njegov W.M.Studios u Essex-u u punom je pogonu tijekom cijele godine ‘proizvodeći’ od Guitar Technique Magazine CD-a do kompletnih albuma.

Phil je također prva osoba u Velikoj Britaniji koja je počela pisati redovitu kolumnu sa instrukcijama za rock gitariste u ‘Guitarist’ magazinu, a suosnivač je ‘Guitar Techniques’ magazina. Njegovi članci se redovito objavljuju u ‘Guitar World’, ‘Total Guitar’, ‘Guitar’ (Francuska) i ‘Guitarista’ (Španjolska).

Phil Hilborne dolazi na 1. Zagreb Guitar Show, 1.0 out of 1 based on 1 rating
Share Button

Comments

comments