Neno Kos Ferzzo / Melodic Trip + Ivan Mihaljević / Side Effects @ 4.Zagreb Guitar Show

zgs-0511

“Kad sam prvi put u životu čuo distorziranu gitaru nisam znao što je to niti kako se zove ali sam znao da je to ono što želim. Tako je ostalo i do dan danas. Svirati na agresivnom zvuku s puno emocija postao je moj izazov. To je kao da krotiš neman i to me veseli “

Tako je komentirao svoje gitarističke početke Neno Kos Ferzzo, legendarni rock gitarist i bivši frontman grupe “Crno Perje”, u intervjuu za Mixer.hr.

Upravo će takav zvuk biti okosnica koncerta koji će se u zagrebačkom klubu Hard Place održati u srijedu 5.studenoga, u sklopu 4. izdanja Zagreb Guitar Showa, kada će nastupiti dva gitaristička virtuoza – Neno Kos Ferzzo sa svojim Melodic Trip i te Side Effects predvođeni Ivanom Mihaljevićem.

Ferrzo je sa svojim bendom nastupio po prvi puta na ZGS-u prošle godine u Vintage Industrial Baru, dok je Ivan Mihaljević sa svojim Side Effects nastupio na Masteru 2010., preteči Zagreb Guitar Showa, gdje su promovirali svoj, tada aktualni, album Destination Unknown, a nakon toga smo ga ima prilike čuti i vidjeti i na slijedeća dva izdanja ZGS-a.

U Hard Place-u nas definitivno očekuje žestoka svirka kako i dolikuje ovim sjajnim bendovima uz dva vrhunska gitaristička virtuoza.

HARD PLACE, srijeda 5.studenoga, od 21h, upad free

Ferzzo & Melodic Trip su power rock trio koji izvodi uglavnom svoje pjesme i poneku obradu. Objedinio ih je rad na samostalnom albumu, slični glazbeni afiniteti i patološka glad za rock’n’roll-om. Dani i dani ružione po tamnim garažama iznjedrili su tri luđaka gladna svirke. Uzori iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća jako se osjećaju u glazbi koju izvode.

Sugestivna gitara, odvaljeni bass, potpuno razuzdani bubnjevi i story teller-ski vokal, svakako će izmamiti smile na svakom licu istinskog ljubitelja rocka. Osim vokalnih skladbi, oni izvode i velik broj svoijih instrumentalnih kompozicija baziranih na gitarskim melodijama i moćnoj pratnji basa i bubnja, koje će svakako ugodno popuniti program ovogodišnjeg “guitar show-a”. Snimanje njihovog vokalno-instrumentalnog albuma prvijenca ovih se dana privodi kraju.

Melodic Trip su:
Neno Kos “Ferzzo”-gitara
Nikola Matić-bas
Tomislav Hajak-bubnjevi

SIDE EFFECTS su trio iz Zagreba koji svira eklektični rock.
Članovi benda su Ivan Mihaljević kao gitarist i glavni vokal, Marko Karačić Karo na bas gitari i prateći vokal te Alen Frljak na bubnjevima i prateći vokal.

www.sideeffects-band.com

Odsvirali su brojne koncerte među kojima je nastup na najvećem talijanskom festivalu, Heineken Jamming (2012.), na kojem su isti dan svirali Red Hot Chili Peppers, Prodigy, Evanescence i Noel Gallagher iz Oasisa. Ivan Mihaljević je bio poseban gost izumitelju električne gitare – Les Paulu na jednom od njegovih posljednjih nastupa (2008.) u Iridium Jazz klubu. Uz brojne uspjehe i koncerte u inozemstvu, bend se hrvatskoj publici ove godine najbolje predstavio pod svijetlima pozornice u Domu Sportova nastupivši, ispred više od 4000 ljudi, kao predgrupa velikanima hard rocka – Whitesnakeu!

Share Button

Comments

comments