Marko Turkalj – Pobjednik Guitarmastera 2012

marko-turkalj-guitarmaster

Marko Turkalj pobjednik je trećeg Guitarmastera, natjecanja gitarista u sklopu Zagreb Guitar Showa.

U hrvatskom finalu je nastupilo šest natjecatelja – Alen Šenkovski, Aleksandar Antonić, Mladen Pašut, Marko Turkalj, Antonio Ivan Šangulin i Pero Sesartić.

marko-fenderŽiri u sastavu Adonis Dokuzović (MegaMuzika), Damir Gossain, Elvis Penava i prošlogodišnji pobjednik Ivan Špeljak Jitz jednoglasnom su odlukom proglasili Marka Turkalja pobjednikom natjecanja.

Marko je osvojio i prekrasnog Squier Classic Vibe Telecastera kojega je kao glavnu nagradu dodijelila Mega Muzika iz Zagreba.

jitz-guitarmasterGitaristički program trećeg dana ZGS-a otvorio je promocijom svog novoobjavljenog albuma prošlogodišnji pobjednik GuitarMastera – Ivan Špeljak Jitz. “Restless days and sleepless nights” nedavno je objavio Dallas Records, a ovo mu je bila prva javna izvedba. Za ritam sekciju Jitz je odabrao Alena Frljaka i Marka Karačića koji čine i ritam sekciju Side Effectsa.

Program je završio promocijom novog albuma Ivana Mihaljevića i Side Effects. “Counterclokwise” konceptualni je album, kojega je Ivan svim posjetiteljima GuitarMastera poklonio putem linka za besplatni download.

Ivanu i bendu u jednoj su se pjesmi pridružili i Petar Štrok, finalista prvog GuitarMastera, i Ivan Špeljak Jitz.

miha-guitarmaster

Share Button

Comments

comments