Lele Gambera (Italija) pobjednik Bassmastera 2012

lele-gambera

Lele Gambera – Bassmaster2012 Winner, foto: Studiobox

Nadahnutom svirkom Reggie Washingtona sa domaćim snagama u sastavu Goran Delač / Marko Lazarić / Viktor Lipić završilo je treće izdanje Bassmaster natjecanja basista.

reggie-workshopProgram Bassmastera 2012 započeo je radionicom Reggie Washingtona koji je okupljenima pružio uvid u svoje shvaćanje glazbe, način sviranja i opremu. Pitanja nije nedostajalo, a Reggie susretljivo i iscrpno odgovarao na svako od njih.

Večernji je program započeo svirkom Marija Rašića, basista Majki, koji je sa svojim bendom predstavio dio skladbi sa svog solo prvijenca “Milje”.

gambera-basicI ove je godine Bassmaster opravdao svoj internacionalni naziv. Natjecatelji finala došli su iz Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, kako bi se borili za prekrasnu bas gitaru koju je za ovu priliku ekskluzivno izradio Robert Bašić i njegov RBasic Custom Guitars.

U finalu su nastupili Matej Šušnik (SLO), Danijel Kelava (CRO), Lele Gambera (ITA), Giuseppe Campisi (ITA) i Bujka Balázs (HUN), a odlukom žirija u sastavu Goran Delać (predsjednik žirija), Mario Rašić, Robert Bašić (RBasic Guitars) i Reggie Washington, pobijedio je Lele Gambera iz Italije.

Večernji program nastavljen je svirkom Reggie Washingtona koji je predstavio skladbe sa svog novog albuma “Freedom”.

reggie-bassmaster

Share Button

Comments

comments