Jazz gitara na 4. Zagreb Guitar Showu: Ivan Kapec & Capisconne u Route 66

zgs-kapec-mxr

“Još od izdavanja albuma „Bava“ 2003. godine, pravog remek-djela modernog jazza, Ivan Kapec je od svih hrvatskih jazz gitarista možda najviše širio horizonte žanra. I ovdje geografski predznak treba uzeti uvjetno jer je u svojoj karijeri Kapec snimao za strane diskografske kuće i osvajao ljestvice preko oceana. Zato nije bilo nikakvo iznenađenje, kod otvaranja novog cd-a „Time Traveling“, pročitati predgovor Johna Kelmana s eminentnog AllAboutJazz.com portala. Za razliku od također nedavno izdanog albuma „Sonic Dyptich“, koji je više naginjao komornom frisellovsko-motianovskom ugođaju, na albumu „Time Travelling“ svira puna jazz-fusion postava pod imenom „Capisconne“.” Jelinčić/MIXER.HR

Uvod je to u recenziju aktualnog albuma “Time Traveling” sastava Capisconne predvođenog jednim od najpoznatijih hrvatskih jazz gitarista – Ivanom Kapecom.

Upravo će ovaj album Capisconne predstaviti na ovogodišnjem, četvrtom po redu, izdanju Zagreb Guitar Showa koji ove godine žanrovski širi i na jazz glazbu.

“Kad su gitaristi mlađeg naraštaja u pitanju, vrlo često se postavljaju pitanja o utjecajima. I da, čuje se ovdje i Martino, Metheny i Abercrombie. Međutim nakon tolike karijere, postalo je evidentno da Kapec ima svoj jedinstveni sound i tone i lako ga je prepoznati u bilo kojem muzičkom žanru ili podžanru, zvalo se to jazz ili ne.”

capisconne

Capisconne

Capisconne su:
Ivan Kapec – gitara / guitar
Hrvoje Galler – glasovir / piano
Zvonimir Šestak – kontrabas / double bass
Borko Rupena – bubnjevi / drums

Ivana Kapeca i Capisconne poslušajte u Route 66 u četvrtak 20.11. od 21:30h. Ulaz je slobodan.

Share Button

Comments

comments