Guthrie Govan na 1.Zagreb Guitar Show-u

imagePrvi Zagreb Guitar Show, koji nastavlja tradiciju prošlogodišnjih natjecanja instrumentalista Master2010 i Bassmaster2010 u organizaciji našeg portala dobio je i svog prvog headlinera. To je majstor instrumenta, zvuka i nastupa – Guthrie Govan! U četvrtak, 10.studenoga i vi imate priliku upiti tonove njegove signature Suhr gitare.

Guthrie će posjetiti Zagreb, sudjelovati u radu ‘gitarističkog’ žirija, održati svoj poznati workshop, zasvirati na jam sessionu i družiti se sa finalistima Guitarmaster2011 natjecanja.

Pozivamo sve gitariste koji se još nisu odlučili poslati svoju prijavu da to učine što prije i budu s nama na Zagreb Guitar Show-u. Sve ostale pozivamo da glasuju za svoje favorite na stranicama ZGS-a, i prate MIXER.HR jer uskoro predstavljamo nove goste, te donosimo kompletan raspored događanja, popis nagrada i još mnogo toga.

Guthrie Govan neosporno je jedan od najznačajnijih gitarista izniklih iz virtuozne rock/fusion gitarističke scene posljednjih desetljeća. Ovaj britanski glazbenik, kojeg bi se prema biografiji moglo prozvati „gitarističkim Mozartom“, savladao je instrument s tri godine i već s osam godina odvažno predstavljao svoje gitarističke sposobosti na nacionalnoj televiziji te do današnjih dana postao poznat po svom virtuoznom vladanju električnom gitarom: što poradi svojih tehničkih i improvizacijskih sposobnosti koje vješto uranja u svoju zavidnu teorijsku potkovanost; što poradi osebujnih vještina snalaženja u brojnim stilovima i izričajima u kojima vješto balansira isprepličući staro i novo neprimjetnim mjenjanjem pickupova, glatkim potezima preko potenciometara i pronicljivim izmjenama nepredvidljivih „napada“ i nježnih dodira prstima na žicama svog omiljenog instrumenta.

guthrie240Poput pravog metamorfa, od shredanja u stilu 3G, preko fusion jazza, chicken-picking countrya, groove nota funka, do dubokog bluesa – ovaj fantastični gitarist savladao je sve stilove i savladao ih savršeno.

Guthriev talent razvijan pod utjecajima vrhunskih gitarista (Hendrix, Clapton, Yngwie, Henderson, Holdsworth, Metheny, Scofield…) utkan je djela bendova Asia, GPS, The Young Punx i The Fellowship te na njegovom vlastitom albumu Erotic Cakes i ono što iščekujemo uskoro – albumu The Aristocrats, novog projekta gitarističkog majstora u suradnji s fantastičnim Bryanom Bellerom na basu i virtuozom na bubnjevima Marcom Minnemannom. Svojim radovima u časopisu Guitar Techniques, te predavanjem na Guildford’s Academy of Contemporary Music i trenutno na Brighton Institute of Modern Music, Guthrie Govan prenosi svoja iskustva, znanje i ljubav prema ovom instrumentu.

zgs

Guthrie Govan na 1.Zagreb Guitar Show-u, 1.0 out of 1 based on 4 ratings
Share Button

Comments

comments