4.Zagreb Guitar Show: Poslastica za ljubitelje bluesa 4. studenog u Hard Placeu

blues-night-mxr

Tijekom studenog u nekoliko zagrebačkih klubova održat će se 4. Zagreb Guitar Show. Već tradicionalno godišnje okupljanje sjajnih glazbenika ove godine ugostit će još različitiji raspon žanrova od jazza i bluesa do hard rocka i prog metala.

Četvrtog studenog Zagreb Guitar Show okupit će najbolje od domaćih bluesera na blues poslastici u Hard Placeu.

Tijekom večeri nastupit će četiri benda sastavljena od iskusnih i prekaljenih glazbenika, ali i mladih snaga te će publici predstaviti različite žanrove i standarde iz mississippi, chicago i british bluesa.

Na pozornicu prvi izlazi Rusty Leaf, blues-rock četverac, koji je s radom započeo krajem 2011. godine. Sve je krenulo od ideje trojice istomišljenika da bi svirali blues-rock baziran na power trio konceptu 60-ih i 70-ih. Misao vodilja bila je da bi se svirala glazba izvođača koje vole poput Roryja Gallaghera, Jimija Hendrixa, Creama, Johnnyja Wintera, Robina Trowera, Franka Marina, Muddyja Watersa i dr. Siniši Canku (gitara, prateći vokal), Siniši Eretu (bas) i Goranu Markiću priključio se usnoharmonikaš Hrvoje Bačanek, a na pozornici će im se pridružiti gosti.

Nakon Rusty Leafa slijedi Mapache Blues Band, kojeg čini, kako za sebe kažu, „nakupina wannabe svirača i prijatelja iz davnih vremena“. No radi se o prekaljenim glazbenicima Gvozdenu Šopu (gitara, vokal), Zvonimiru Orčiću (gitara, vokal), Josipu Štilinoviću (bas, vokal) i Nenad Mlinariću Mlinki (bubnjevi). Ovaj četverac voli svirati chicago blues klasike preko Jimija Hendrixa do Ten Years After. Na pozornici će im se pridružiti gosti iz Country Strikea Mario Hendija i Robert Bašić te Petar Štrok iz The Witsa.

The Haystack Covers čine Zdenko Kovačević (gitara), Josip Pavlović (vokal), Matija Podgorski (bas) i Robert Jurčec – Muha (bubnjevi). Dečki vole stare klasike Howlin’ Wolfa, Alberta Kinga, ali i Beatlesa, Led Zeppelina i Bad Companyja.

Četverac će na Zagreb Guitar Showu pojačati glazbenici iz Ben Dovera i Lule mira.

Blues večer na Zagreb Guitar Showu zatvara sjajni Colours of Blue. Radi se o ponovo reanimiranoj skupini prokušanih blues glazbenika, koji sviraju nestandardni blues repertoar i sjajno ga izvode. U to spadaju David Hidalgo, Tommy Castro, ali i slavni izvođači poput Erica Claptona, ZZ Top i Black Crowes.

Kao i bendovima prije, Ante Štampaliji (gitara), Tomislavu Meštroviću (gitara), Igoru Petroviću (bas) i Ivanu Zvonimiru Žderiću (bubnjevi) pridružit će se brojni gosti.

U Hard Placeu očekuje se prava poslastica u domaćoj izvedbi američkih i britanskih blues klasika.

Share Button

Comments

comments