4. Zagreb Guitar Show: Porto Franco & guitar friends u Hard Place-u

zgs-franco-mxr

“Kad smo mislili da je krenulo, poslije jedne svirke u Vukovaru zauvijek je zaspao Senči. Dugo se nismo oporavili od gubitka dragog frenda, mislili smo čak i prestat svirat, ali on to nebi htio sigurno…Nakon 3 godine došao je u band, po preporuci Pište i Šimeta, Marin Ježić – Jež.” rekao nam je frontman benda Porto Franko, Renato Benković, prije prve svirke u novoj postavi u zagrebačkom Route 66.

Odličan feedback publike potvrdio je da ovaj bend ima što reći na našoj sceni, a Renato najavljuje pravu gitarističku, i ne samo gitarističku, feštu u petak 14.11. u sklopu 4. Zagreb Guitar Showa.

Porto Francu na pozornici Hard Placea će se za ovu priliku pridružiti Vlado Novoselac (Taxi band, Drugi način, Rockheads…), Febo (Taxi band, Itd band…), Tony Lović (Hard Time, Zabranjeno pušenje), Zeko (5 do 12), Damir Gossnain (Zemlja, Mačke, Second Hand Band, Moonshine) i Mario Zidar (Hard Time, Film, Prljavo kazalište, Vulkan).

Bend Porto Franco postoji od 2003. godine i često je mijenjao postavu. U Porto Franco su svirali, da spomenemo samo neke, Igor Kolić (Opća opasnost),Vili Ileković (Crno Perje), Marko Korunić (Virusi), Davor Senčar (Drugi način, Legija) i Zlatko Bebek ( Crvena jabuka, Prljavo Kazalište.

Od početka do danas u bendu su Renato Benković (vokal, ex Teško vrijeme / Hard Time), Gordan Gordić (bubanj), Ivan Giovanni Boršić (klavijature), a nove snage u postavi su Berislav Vrabec (bas) i Marin Ježić Jež (gitara).

4. Zagreb Guitar Show: Porto Franco & guitar friends, 14.11. Hard Place, upad free

Share Button

Comments

comments