4.Zagreb Guitar Show: MICKEYLEE (AT) – Promocija albuma “deComposing Cats” @ Route 66 – Zagreb

zgs-mik-mxr

4.Zagreb Guitar Show: MICKEYLEE (AT) – Promocija albuma “deComposing Cats” @ Route 66 – Zagreb

Pod umjetničkim pseudonimom Mickylee krije se Miroslav Mirosavljev, gitarista, rodom iz Vršca, koji je brušenje svog talenta i usavršavanje zanata započeo u Srbiji, a nastavio u Grazu, Austriji, na Univerzitetu za muzičke i dramske umejtnosti, da bi, okončavši školovanje i kreativno sazrijevši, ostao živjeti i raditi u Austriji, kao gitarista, aranžer i kompozitor.

Izvođačko iskustvo je stjecao godinama, radeći sa raznim jazz, rock i fusion bendovima iz Austrije i drugih zemalja (Srbija, SAD, Nemačka, Italija, Tunis, Holandija, Turska, Emirati…), a paralelno sa time komponira i muziku za kazalište i film.

Uz iskusnu ekipu MICKYLEE Banda (Thomas Hierzberger (Austrija) – bass, Boris Hrebtukov (Estonija) – bubnjevi), Mickylee se ističe kao tehnički izuzetno sposoban i maštovit gitarista koji minuciozno prati suvremeni razvoj sviranja tog instrumenta, želi biti u kontaktu sa postojećim trendovima, ali i napraviti odmak od njih tragajući za novim zvukom, ne zaboravljajući pritom tradiciju bluesa, jazza, rocka, funka, kao ni vlastite korijene, glazbenu tradiciju iz koje potiče.

Ono što najpotpunije opisuje njegov umjetnički profil je njegov CD prvijenac, album ‚deComposing Cats’.

Na albumu “deComposing Cats” 11 kompozicija čini raznovrsnu, ali kompaktnu cjelinu, sastavljenu od različitih utjecaja i kreativnih stremljenja. Album ‚deComposing Cats’ je istovremeno jazz i blues i rock i funk i etno – i još nešto, i upravo zbog tog ‚nečega’, on izmiče oštroj kategorizaciji.

Nastup na 4. Zagreb Guitar Show-u biti će Mickyleeu i njegovom bendu prva svirka u Hrvatskoj.

Share Button

Comments

comments